:EPC:  Energy Performance Consultants   

Start Contact

Bedrijfsvoorstelling EPC/EAP/enz Isolatie Informatief Algemene voorwaarden

Onze aanpak
Omhoog

 

Doel en Philosophy
Ons team
Onze aanpak

Als energie experten en adviseurs zijn wij in de eerste plaats begaan met U , als opdrachtgever , vakkundig , objectief , pragmatisch en kosten/baten gunstig te helpen en te begeleiden bij uw residentiele energiebesparingen en wooncomfort verbeterende projecten . 

Wij hebben bewust ervoor gekozen om deze diensten op een ONAFHANKELIJKE manier ter beschikking te stellen : dit betekent dat wij niet gebonden zijn door opgedrongen materiaal of installatie keuzes noch leveranciers of merken , en wij U ook geen standaard oplossingen en concepten zullen opdringen . Aangezien wij noch materialen noch enig aannemingswerk leveren , blijven wij in onze deontologie , volledig onafhankelijk en zijn enkel bekommerd om U de meest geschikte concepten aan te brengen . 

Onze ervaring leert dat elk project weliswaar conceptueel op een aantal gelijkaardige concepten berust ( bv: warmtevermiezen beperken = isoleren ), de juiste keuze voor elk project toch weer een zeer unieke aanpak vereist . Dit hangt zeer sterk af van huisorientatie , bestaande constructie elementen ( muren , vensters , vloeren , daken ) , vocht en ventilatie mogelijkheden , brandgedrag , enz... ) . Ook spelen een belangrijke rol : omvang van het project ( volledige renovatie , gedeeltelijke ingrepen , aanbouwen / verbouwen ,...) alsook het beschikbaar uitvoeringsbudget . 

Het EAP ( Energie Advies Procedure : klik hier ) audit systeem ligt aan de basis van elk adviserende opdracht en is eigenlijk een zeer gedetailleerde opname van de bestaande toestand . In samenspraak met de opdrachtgever worden dan de meest kosten/baten gunstige maatregelen doorgenomen en de voor- en nadelen van de verschillende mogelijke oplossingen besproken . 

Advies op maat is bij EAP  het sleutelwoord . Dit advies kan nog verder worden geintensifieerd bij detailplanning en uitvoering waarbij een nauwe en intense samenwerking en adviestraject tussen U als opdrachtgever en onszelf .

Dat ondoordachte isolatieconcepten en onvakkundige realisaties op de werf tot nare problemen kunnen leiden wordt in onze Informatief webpaginas op deze site duidelijk gemaakt .Klik hier . Meestal manifesteren de problemen zich jaren later , met heel dikwijls uiterst dure en ingrijpende herstellingen  ( bv hele dakgebinten te vervangen ) om nog te zwijgen van mogelijke gezondheidsproblemen door onvoldoende ventilatieproblemen en schimmels. Uiteraard hebben wij ook hier aandacht voor , en adviseren wij U  de correcte concepten vr uitvoering . 


Als het kalf ,spijtig genoeg , dan toch is verdronken , kunnen wij U ook helpen bij schade expertises alsook verdoken problemen te ontdekken zoals veroorzaakt door koudebruggen ( IR thermographie , vocht metingen in constructiedelen , enz ) 

 

[ Algemene Voorwaarden ] Start ] Contact ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@epc-kust.be
Copyright 2010 Colle and Associates BVBA Oostende
Laatst bijgewerkt: 23 februari 2010